keskiviikko 23. marraskuuta 2011

Etuseinän maalausta ja olohuoneen sisustusta

tuntematonta lajia oleva viherkasvi
Aloitetaanpa eilisen aikaansaannoksista: eli Pikkaraisten talossa esittelemäni laatikot sekä viereisen kuvan kukka ruukkuineen syntyivät eilen.
Kukan lehdet ovat maalarinteippiä, jonka keskellä menee rautalanka. Lehdet on maalattu kahdella erisävyisellä akryylimaalilla, ja reunat on hapsutettu maalin kuivuttua.
Pähkäilin ruukun materiaalia, ja kaverini kaivoi kaapista ison puuhelmen, joka sopikin tarkoitukseen loistavasti. Helmi on maalattu, ja sen alle liimasin läpinäkyvän napin, joka samalla toimittaa lautasen virkaa, ja toisaalta pitää ruukun vakaammin pystyssä.
Kaiken kaikkiaan kukka onnistui mielestäni hyvin, vaikken siinä mityään tiettyä lajiketta tavoitellut. Teinkin kasvin oikeastaan siksi että halusin kokeilla tekniikkaa, ja olohuone kaipasi jotain koristusta.

Olohuone kaipsi myös pikkupöytää, jolle kukan voisi laittaa, joten tein pöydän askartelutikuista. Mitään tiettyä suunnitelmaa minulla ei ollut, joten suunnittelin samalla kun tein. (Ei varmaan tarvi mainita että kokoamisessa käytin kuumaliimaa.)
Maalasin pöydän ruskeaksi, vedellä laimennetulla akryylimaalilla. Väri oli hieman tylsä, joten lisäsin valkoista koristeeksi, tosin koko valkoinen pöytä olisi sopinut sisustukseen myös.
Jalat ovat ehkä hieman huterat, mutta pöytä pysyy pystyssä, ja ovathan lattiatkin hiukan vinot...

Sain myös etuseinän ja katon maalattua. Katosta tuli tumman harmaa ja seinästtä yritin saada samanvärisen kuin muistakin ulkoseinistä. Se olikin hieman haastellista, sillä en muistanut mitä vihreää olin valkoisen kanssa sekoittanut.
Ja kuten arvata saattaa, otin tietenkin aluksi sen väärän vihreän. Maalasin etuseinän vielä (väärän värin kuivahdettua) oikealla sävyllä, ja lopputulos on hyvä. Seinä ja katto pitää vielä lakata, jolloin etuseinästä tulee samanvärisempi kuin muistakin.
Sitten ongelmana onkin enää ovet ja ikkunat, jotka taidan tehdä feikkeinä, tikuista julkisivuun liimaillen. Näin talon sisustus on paremmin turvassa kissan leikeiltä. Sarana täytyy myös hankkia, ja kiinnittää.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti