tiistai 27. syyskuuta 2011

Aina ei mene niinkuin strömsössä, mutta edes joku onnistuu...

lattia saumattu, kaipaa vielä pyyhintää
Tänään ohjelmanumerossa oli siis talonmaalaus, laatoituksen saumaus, ja lattian maalausta. Ja kootakin olisi pitänyt...
Ensimmäiseksi aloitin vessan mosaiikkilattian saumaamisesta, sillä sen kuivuminen veisi suurimman osan ajasta. Sauma-aineen sekoitus oli helppoa, ja kiun löytyi sopiva välin millä kuraa lattiaan lääpin, niin hyomma onnistui ihan kelvollisesti. Tosin kirosin tuota väliseinää, sillä se hieman rajoitti tylöskentelytilaa, mutta valmista tuli. Oli ihan kiva uusi kokemus, ja voisin kokeilla joskus uudestaankin. Lopuksi tietysti pyyhin laattojen päälle menneen aineen ja puhdistin ne paremmin kuin mitä kuvassa. =D
tuli hiukan tummahko...
Kun olin saanut saumauksen valmiiksi, kävin sekoittamaan väriä keittiön lattiaa varten. Maaliin meni liikaa mustaa, ja kun en kehdannut tehdä väriä julmettua määrää, ja laitoin liian vähän vettä, niin liian tummahan siitä sitten tuli. (Myönnettäköön että laikuuksissani en viitsinyt kokeilla väriä ensin johonkin muuhun...) Ajattelin kokeilla lattian hiomista, jos väri vaikka vähän vaalenisi, ja k,ulutettu lattia saattaa näyttää jopa paremmalta kuin alkuperäinen hailakka harmaa. No, mutta sitä kokeillaan huomenna.
Näin ihanan vihreä talosta sitten tulikin!

Kahvitunnin jälkeen päätin maalata talon ulkopuolen, ja sekoittelin ihanan vaalean vihreän värin taloon. Tämä väri onnistuikin melkein täydellisesti. (Hieman vaaleampi olisi ehkä ollut kivempi, mutta hyvä on näinkin.) Tämä on kuitenkin se väri joksi olen talon aina kuvitellut.
Talon maalaaminen onnistui suuremmitta tahroitta, itseasiassa maalausvaiheessa maalia meni vain sinne minne pitikin.
Huomatkaa kuitenkin, etten toteuttanutkaan ulkomaalausta hiekkamaalilla. Tämä siksi, että hiekkamaali tuntuu aika ikävältä, ja talo on aika painava ilman hiekkaakin. (Itseasiassa Kissanminttu painaa jo nyt ilman etulevyä enemmän kuin Pikkaraistentalo.)

Odottelin jonkin aikaa maalin kuivumista, ja sitten päätin sen olevan tarpeeksi kuivaa, jotta voin käydä liimailemaan välilattioita ja loppuja väliseiniä. Tämä homma onnistui keskikerrokseen saakka, mutta kun aloin laittaa ylimmän kerroksen väliseiniä (lue: runnoin väkisin) paikoilleen, alempien kerrosten limaukset pettivät.  ='0
Rytäkässä repesi (ei kuitenkaan pahasti) muutama tapetti, ja seiniin jäi rumia liimaranttuja. Onneksi suurimman osan vahingoista saa listoittamalla piiloon. Ylimmät väliseinät kyllä lähtivät kotiin katkaisuhoitoon, jotta mahtuvat paremmin paikoilleen.Luulisin siis, että Villa Kissanminttu on huomisen jälkeen viimeistelyä (ja etulevyä; materiaalinpuutteen vuoksi) vaille valmis.
Tältä talon kuuluu näyttää, kun kaikki osat on liimattu paikoilleen(ylimmät väliseinät eivät mahtuneet paikalleen). Nyt ylempi lattia ja keskikerroksen väliseinä opysyvät kiinni pyhällä hengellä, samoin olohuoneen panelointi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti