tiistai 20. syyskuuta 2011

Petsausta ja panelointia =D

Tänään olikin tehokas projekstipäivä, ja talo edistyi paljon! Ensimmäiseksi maalasin sisäkatot valkoisiksi, ja tapetoin muutaman väliseinän.
tapetoidut väliseinät
Totesin siinä myös että sinistä ruusutapettia ei ollut tarpeeksi suurta palaa, joten listat täytyy laittaa ainakin siihen makuuhuioneeseen...
Seuraaksi kävinkin vääntämään askartelutikuista panelointia olohuoneeseen (jonka tapetit myös olivat hieman riittämättömät, tosin sinne ajattelin alunperinkin paneloinnin toteuttaa).
Sivuleikkureilla tikkujen pätkiminen kuuden sentin paloiksi vaati paljon voimaa, ja oli melko yksitoikkoista. Sain siinä hommassa pari rakkoa sormiin. ='(  Valmista kuitenkin tuli, vaikka osa tikuista lensikin (ja hävisi) pitkin luokkaa katkottaessa.
panelin "lautoja"

petsaamaton paneli pohjapaperille liimattuna

panelit petsattuna
Valmiit panelit kokosin paperille, sillä en uskaltanut liimata niitä suoraan seinille, kun en vielä ole aivan varma mille kohtaa välilattia asettuu.
Liimasin paneleiden ylälaitaan listankin, mutten ole ihan varma jäikö se vielä kunnolla kiinni. Alalaitaankin on tulossa listat, mutta nekin on järkevin laittaa vasta kun lattia on paikoillaan.
Paneleiden värissä päädyin ruskeaan, joten sekoittelin akryyliväreistä ja vedestä mieleiseni petsin. Väriin olen kyllä tosi tyytyväinen.
välilattiat
Välikattojen maali olikin kivasti ehtinyt kuivua paneleita rustaillessa, joten petsasin toisen lattian samalla petsillä kuin panelitkin. Toiseen lattiaan sekoittelin valkoisesta ja pisarasta keltaista vaalean petsin. Vaaleampi lattia on siis tulossa keskikerrokseen, ja tummempi ylimpään kerrokseen. Alimman kerroksen lattiaan taidan tehdä laudoituksen samaisista tikuista kuin panelit...jos jaksan katkoa tikkuja sopiviksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti